Fil’m Hafızası’ndan haftanın film önerileri

Fil’m Hafızası bu hafta sizler için film önerilerini sıraladı.

Fil’m Hafızası’ndan haftanın film önerileri
  • Sinema
  • 25 Kasım 2016 10:37
  • Fil’m Hafızası’ndan haftanın film önerileri için yorumlar kapalı
  • 957

Film Hafızasından haftanın film önerileri

 

Space Cowboys (2000)

Hava kuvvetlerinin Daedalus Takımı’ndaki dört arkadaş, uzaya giden ilk insanlar olma gururunu yaşamaya hazırlanmaktadır. Ancak NASA, atmosferin dışında gerçekleşecek olan bu testten Daedalus Takımı’nı geri çeker. Daedalus Takımı’nın yerine uzaya bir şempanze yollar. Takımın uzaya gitme hayalleri artık tamamen yok olmuştur. Aradan kırk yıl geçtikten sonra Rus uydusunda bir arıza meydana gelir. Bu arıza, Rus yetkililere göre ülkedeki iletişimin felç olmasına neden olacak kadar tehlikelidir. Uydudaki kontrol sistemleri, eski Amerikan uydu sistemi Skylab’a benzemektedir. Yörüngesinden çıkmış Rus uydusunu o yüzden sadece Skylab’ın yaratıcısı tamir edebilecektir. Bu kişi, Daedalus Takımı’nın mühendisi Frank Corvin’dir (Clint Eastwood). Yaşlı kurt bu görevi tek bir şartla kabul eder: Güvendiği ekiple çalışacaktır.

Özellikle Spagetti Western türündeki filmleriyle ülkemizde sevilen Clint Eastwood, yönetmenliğini de yaptığı Space Cowboys’da (2000) kasaba kasaba adam kovalar gibi şimdi yörünge yörünge uydu kovalayacaktır.

Filmin Künyesi

Filmin Yönetmeni: Clint Eastwood

Oyuncular: Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland

Filmi Tanıtan: Gökçe Pekhamarat

Film Hafızasından haftanın film önerileri

Backtrack (2015)

Peter Bower (Adrien Brody) her gün koltuğuna oturur, hastalarını karşısına alır ve onlarla birlikte bilinçaltlarının derinlerine doğru yolculuğa çıkar. Ancak gittikçe tuhaflaşmaya başlayan hastaları, oku Bower’in geçmişine doğru çevirmektedir. Başlarda yaşadığı bu durumu mesleğinin doğası gibi kabul etmeye çalışan Peter, karşısına oturan her yeni hastayla birlikte geçmişinde yüzleşmeye korktuğu birtakım olayların da gündeme gelmeye başlaması üzerine kendisi gibi psikolog olan yakın arkadaşı Duncan Stewart’a (Sam Neill) danışmaya karar verir. Fakat bu esnada Stewart hakkında öğrendiği inanılmaz gerçek, Peter’ı bir anda bugünle geçmiş, gerçekle hayal arasında korkunç bir arafta bırakır. Peter, artık bir yandan karşısına çıkan görüngülerle hafızasındaki eksik parçaları bir araya getirmeye çalışırken diğer yandan kendine itiraf edemedikleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bu süreçte, yıllar önce meydana gelen bir tren kazasının ardındaki gerçekler açığa kavuşacak ve Peter, bir psikolog olarak oturduğu koltuktan kendi bilinçaltını kontrol altına almaya çalışan bir hasta olarak kalkacaktır.

Gizemin, etkisini hiç yitirmediği sahneleriyle iyi bir gerilim temposu yakalayan Backtrack, bilinç karmaşası içinde kaybolmayı sevenler için kaçırılmayacak bir yapım.

 

Yönetmen: Michael Petroni
Oyuncular: Adrien Brody, Jenni Baird, Bruce Spence, Sam Neill

Filmi Tanıtan: Rabia Elif Özcan

 

Film Hafızasından haftanın film önerileri

Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (2014)

Brezilyalı yönetmen Daniel Ribiero’nun ilk filmi Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (2014) ele aldığı gençlik hikâyesinin yanı sıra görme engelli birinin yaşamını, sıkıntılarını, insanın kendini keşfetmesini ve aşk kavramının derinliklerini inceliyor. Âmâ olan Leonardo’nun okuldaki tek arkadaşı Giovana’dır. Okul dışında birlikte yaptıkları tek aktiviteleri ise Giovana’nın evinde havuza girmektir. Ancak işler, sınıflarına yeni gelen Gabriel’in varlığıyla değişmeye başlar ve üç kişinin kesiştiği bir aşk hikâyesinin içinde buluruz kendimizi. Her ne kadar kurgusunun benzerlerini çok defa izlemiş olsak da Hoje Eu Quero Voltar Sozinho, naif dokusu ve âşık olmanın beden değil, ruh işi olduğunu anlatmasıyla akıllarda yer edecek bir yapım. Ayrıca Leonardo ve Gabriel’in ilişkisine tanık olacağımız film, LGBT sinemasını kapsayan çalışmalara verilen Teddy Ödülleri’nde En İyi Film ödülünün de sahibi.

 

Yönetmen: Daniel Ribiero

Oyuncular: Ghilherme Lobo, Fabio Audi, Tess Amorim

Filmi Tanıtan: Nurbanu Gürsoy

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ