‘Tatlısız yapamıyorum’ diyenler için diyet bozmayan lezzetler

Tatlı tercihinizi sütlü ve meyvelilerden yana kullanarak günlük kalori alımınızı dengeleyebilir ve kilo vermeye devam edebilirsiniz.

‘Tatlısız yapamıyorum’ diyenler için diyet bozmayan lezzetler
  • Sağlık
  • 21 Kasım 2016 10:25
  • ‘Tatlısız yapamıyorum’ diyenler için diyet bozmayan lezzetler için yorumlar kapalı
  • 898

Diyet yaparken tatlı krizine girdiğiniz zaman düşük kalorili lezzetleri deneyebilirsiniz. Tatlı tercihinizi sütlü ve meyvelilerden yana kullanarak günlük kalori alımınızı dengeleyebilir ve kilo vermeye devam edebilirsiniz. Yağlı ve şerbetli tatlılardan ise diyet süresince uzak durmanızda fayda var.

İşte kalorisi düşük tatlılar;

1. Muz ve Fıstık Ezmesi

Tam bir enerji deposu olan muz ile fıstık ezmesi harika bir antrenman öncesi atıştırmalıktır. Aynı zamanda düşük kalorili bir tatlı olan bu atıştırmalıkta muzu ikiye ayırarak içerisine az miktarda fıstık ezmesi sürebilirsiniz.

2. Tarçınlı Süt

Proteinden zengin olan süt aynı zamanda kalsiyum açısından da önemli bir besin kaynağı. Bir bardak süt içerisine kan şekerini düzenleyen bir çay kaşığı tarçın ekleyerek gayet düşük kalorili bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Tatlısız yapamıyorum diyenler için diyet bozmayan lezzetler

3. Meyve Salatası

Mevsim meyvelerinden taze olarak alacağınız bir kaç çeşit ile harika bir kup hazırlayarak az miktarda çikolata sosu ile birlikte tüketebilirsiniz. Ani tatlı krizlerinize gayet sağlıklı bir seçenek olacaktır.

4. Sütlaç

En hafif sütlü tatlılardan biri olan sütlaç süt, şeker ve pirincin harika birleşimi ile oluşan en lezzetli tatlıların başında geliyor.

5. İncir ve Badem

Kuru incirler arasına yerleştireceğiniz çiğ bademler ile ani tatlı krizlerini önlemek mümkün. İncir yüksek lif oranı ve en sağlıklı meyvelerden biri olması sebebi ile tercih ediliyor. Badem ise en sağlıklı kuru yemişlerden biri.

Tatlısız yapamıyorum diyenler için diyet bozmayan lezzetler

6. Çikolatalı Armut

En besleyici meyvelerin başında gelen armut düşük kalorisi ve yüksek lif oranıyla dikkat çekiyor. Orta boy bir armutta 57 kalori bulunuyor. Armudu haşlayarak ve üzerine çikolata sosu ilave ederek oldukça lezzetli bir tatlı haline getirebilirsiniz.

7. Sade Dondurma

Oldukça düşük kalorili olan sade dondurma yaz mevsiminin vazgeçilmez tatlılarından biri. Meyveli ve sade dondurma çikolatalı dondurmadan daha az kaloriye sahip olduğu için bu tip dondurmaları tercih etmeniz daha önemli.

Tatlısız yapamıyorum diyenler için diyet bozmayan lezzetler

8. Chia tohumlu ballı yoğurt

Önemli bir protein kaynağı olan chia’yı yoğurt üzerine serperek biraz bal veya tarçınla daha tatlı bir hale getirebilirsiniz. Hem lif hem de doyuruculuk açısından oldukça sağlıklı bir tatlı seçeneği.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ